Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

H ANTOYANETA ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ

 ΑΥΤΟΣ ΠΑΛΙ....ΟΧΙ

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ...ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ !!!

Με το ίδιο ύφος που τον είχαμε δει να βγαίνει από το Καστελόριζο πέρυσι το Μάιο, βλοσυρό, με ιδιαίτερα δραματικό τόνο, και μαύρο κοστούμι εμφανίστηκε, με σχεδόν 5ωρη καθυστέρηση ο Πρωθυπουργός, για να κάνει το διάγγελμα του, στο οποίο επί της ουσίας δε μας είπε τίποτα καινούργιο. Ήταν απλά σαν να ακούμε έναν από τους λόγους του των τελευταίων ημερών.
 
Από τις πρώτες φράσεις του το κύριο συμπέρασμα που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι ο πρωθυπουργός καταβάλει απέλπιδες προσπάθειες προκειμένου να επιτύχει την πολυπόθητη συναίνεση, καλώντας για ακόμη μία φορά επί της ουσίας και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου να ρίξουν «νερό στο κρασί τους».

Η θέση μας θα είναι ισχυρότερη αν πάμε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου με κοινές θέσεις, τόνισε ο κ. Παπανδρέου που ζήτησε από όλους ...
προτάσεις για να γίνουν δικαιότερα και αποτελεσματικότερα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Δήλωσε, εξάλλου, διατεθειμένος να τοποθετήσει σε καίριους τομείς πρόσωπα κοινής αποδοχής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση, σημειώνοντας με έμφαση ότι η κοινή στάση του πολιτικού κόσμου θα κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική την προσπάθεια.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε και πάλι τα κόμματα της αντιπολίτευσης περιμένοντας νέες προτάσεις για το καλό της χώρας. Όπως τόνισε υπάρχουν πολλές συγκλήσεις ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και τους κάλεσε όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Δήλωσε ότι όλοι πρέπει να υπερβούν τα κομματικά τείχη και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Μάλιστα, στη Σύνοδο Κορυφής εάν η κυβέρνηση πάει με όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση, τότε θα είναι εγγύηση για τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να βάλουν πλάτη μέχρι η Ελλάδα να νοικοκυρευτεί, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Οι αναφορές του στα νέα μέτρα ήταν μετρημένες και χωρίς πολλές λεπτομέρειες και θύμιζαν προσπάθεια διαφήμισης των κυβερνητικών αποφάσεων, προκειμένου να πειστούν οι πολιτικοί αντίπαλοι, παρά ένα επεξηγηματικό για τον ελληνικό λαό διάγγελμα.

«Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει αλλαγές παντού.

Παράλληλα κάλεσε τα κόμματα να συνεργαστούν, θέτοντας «πρώτα την πατρίδα». «Καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε», επισήμανε.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη στα μέσα της διαδρομής», τόνισε.

Ενώ με μετρημένες κουβέντες μας είπε για την συνεχή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, έτσι ώστε να μην αφήνει περιθώρια έναρξης διαλόγου αμφισβήτησης των λεγομένων του.



απο greki-gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: