Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αφού κατέστρεψαν την Ελλάδα ...τώρα φεύγουν απο το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

Παραίτηση Λιάνη απο το Πασοκ.

Δηλωσαν ότι καταψηφίζουν Αθανασιάδης Δριβελέγκας, παραίτηση Κοτσακά, συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών απο όλες τις οργανώσεις. Αναβρασμός και εικόνα διάλυσης. Πέρυσι ψήφιζαν με αλαζονεία το μνημόνιο, τώρα κοιτάνε να σώσει ο καθένας το τομάρι του.

το ρεπορτάζ απο το tvxs.gr

Νέοι τριγμοί στην κυβέρνηση: ανεξαρτητοποίηση Λιάνη

Εντείνεται το ήδη ψυχρό κλίμα στην κυβερνητική παράταξη, μετά και την ανακοίνωση του βουλευτή Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Λιάνη ότι ανεξαρτητοποιείται. Προηγήθηκε παραίτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή Αντώνη Κοτσακά από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε πως, «δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ», ενώ ο βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης εξέφρασε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ανεξαρτητοποιείται ο Γ. Λιάνης
Σε επιστολή του, στην οποία ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, υπογραμμίζει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» και πως «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο».
Παραίτηση Κοτσακά από το Εθνικό Συμβούλιο
Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».
Επικαλούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα», ο κ. Κοτσακάς προσθέτει ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο, «όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή».
Ο κ. Κοτσακάς στην επιστολή του κάνει λόγο για «συντηρητική μετατόπιση του τέως σοσιαλιστικού κινήματος», επικρίνει την πολιτική της κυβέρνηση για την υπογραφή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που το ακολούθησε χωρίς κύρωση από την Βουλή με την χώρα «να παραιτείται από το δικαίωμα κρατικής ασυλίας».
«Η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού», αναφέρει ο κ. Κοτσακάς προσθέτοντας ότι «ως Έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική».
Στην ίδια επιστολή ο κ. Κοτσακάς δηλώνει πως θα παραμείνει ανένταχτος στον ιδεολογικό του χώρο αγωνιζόμενος για τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε από το 1974.
Καταψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο ο Αλ. Αθανασιάδης
Νωρίτερα, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Είναι μια δήλωση από ψυχής, είπε και συμπλήρωσε πως το έχει αποφασίσει καθώς έχει μάθει να υπηρετεί τις αξίες και τα πιστεύω του.
Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε πως δέχεται ήδη οχλήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για τους λόγους που τον οδηγούν στην απόφαση αυτή. Ο ίδιος δήλωσε ακόμη άγνοια για το αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα το καταψηφίσουν.
Νέες επικρίσεις Ανδρουλάκη
Κείμενο προβληματισμού για το χειρισμό της οικονομίας έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, όπου επισημαίνει πως η Ελλάδα σχοινοβατεί ανάμεσα σε δύο αβύσσους, μία εντός και μία εκτός, και κάθε στιγμή μπορεί ένα παραπάτημα ή ακόμα και τυχαίο συμβάν να οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση.
Αναφερόμενος στην «άβυσσο εντός» σημειώνει πως «η αξιωματική αντιπολίτευση καιροσκοπεί στο χείλος του γκρεμού ενώ η κυβέρνηση ιδιαίτερα με την υπερφορολόγηση που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, αδυνατεί να "μιλήσει" στο λαό. Δεν του δίνει να καταλάβει ότι το χρέος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθεί στο σύνολό του από τους φορολογούμενους, και μάλιστα τους πιο αδύνατους, και πως πρέπει να αγοράσουμε χρόνο για να γίνει εφικτή η πολιτική αναδιάρθρωσή του υπό την ομπρέλα του ταμείου Διάσωσης με την έκδοση ευρωομολόγου, πράγμα που θα οδηγήσει στην πολιτική αναδιάρθρωση και ολοκλήρωση της ίδιας της ευρωζώνης».
Ο κ. Ανδρουλάκης καταθέτει προτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης χρέους, οι οποίες αφορούν στο σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης εμπιστοσύνης, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σε μία από τις πρόσφορες πιθανές μορφές της, αναμόρφωση θεμελιωδών ζητημάτων του μνημονίου ΙΙ, με πρωτοβουλία επίσης του πρωθυπουργού, ο οποίος θα πρέπει να καλέσει δεσμευτικά ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά σε κοινή επαναδιαπραγμάτευση με τους θεσμούς της ευρωζώνης. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ζητήσει την υπερψήφιση της καταληκτικής συμφωνίας με τους εταίρους που θα προκύψει από τη συνδιαπραγμάτευση τουλάχιστον από 180 βουλευτές. Διαφοροποιούμενος ξεκάθαρα από τη θέση της κυβέρνησης για ψήφιση του μεσοπρόσθεσμού στη Βουλή με απλή πλειοψηφία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ακόμη: «Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η ψήφιση αποκλειστικά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ακόμα και ενός βελτιωμένου Μεσοπρόθεσμου σχεδίου δε θα επιλύσει την κρίση εμπιστοσύνης και δεν είναι βέβαιο ότι θα αναχαιτίσει την περαιτέρω πολιτική, οικονομική και κοινωνική αποσταθεροποίηση».
Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης βουλευτών, επιμένει η κυβέρνηση
«Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα παραίτησης των βουλευτών. Έχουν την αγωνία τους και τις ενστάσεις τους. Θεμιτό είναι αυτό, αλλά μπροστά στο πατριωτικό καθήκον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθούν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή πληθώρα ερωτήσεων για τη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατά την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι χρειάζεται από όλους νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σύνεση, γιατί θα ήταν άκομψο να αναφερθεί σε συμπεριφορές και αντιδράσεις βουλευτών. «Είναι ιστορικό καθήκον όλων, να ανταποκριθεί ο καθένας στην ευθύνη του», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλη δε ερώτηση ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι τα διλήμματα δεν είναι εκβιαστικά, αλλά υπευθυνότητας και ουσίας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Σχετικά με τη στάση του κ. Αθανασιάδη, ο εκπρόσωπος απέφυγε να την σχολιάσει και περιορίστηκε να πει ότι όλοι κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση κι οι βουλευτές το έχουν αποδείξει.
Εξάλλου σχετικά με εξώδικα, που έχουν λάβει ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν χρειάζονται εξώδικα για να ασκηθούν πιέσεις και το αίσθημα ευθύνης τους δεν επηρεάζεται από τέτοιες ενέργειες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: