Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μια χαρά είναι η Τουρκία !!!! - Ρε δε πάτε απο κεί πούρθατε...

Θράσος ; Βλακεία, δεν μπορείς να καταλάβεις, το σίγουρο είναι ότι πνιγμένοι μέσα στη καλοζωία που τους εξασφάλισε η πολιτική τους δραστηριότητα αδιαφορούν και χαμογελάνε όταν ακούνε για μισθούς 500 ευρώ..ανεργία... πιο χαμηλούς ακόμα μισθούς... αυτοί εκεί!. Χαμογελάνε και το θεωρούν επιτυχία...ότι τους κρατάει στην εξουσία....


Διαβάστε τώρα το όραμα του Χυτήρη και της παρέας του. Ποιά έιναι η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας. Με τους τραπεζίτες και το ξένο κεφάλαιο να κάνουν πάρτυ και το λαό να πεινάει.

                    Μελέτη του ΟΟΣΑ για τη Τουρκία
"Σοκαριστηκά στοιχεία για την οικονομία και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία της Τουρκίας, παρουσιάζονται στην μελέτη του ΟΟΣΑ με τίτλο «Η κοινωνία με μία ματιά»,
Society at a Glance 2011 - OECD Social Indicators (http://www.oecd.org/dataoecd/38/8/47573495.pdf). 


  Τρίτη πιο φτωχή χώρα στο κόσμο η Τουρκία 
Πιο συγκεκριμένα στον τομέα της κατανομής των εισοδημάτων οι τρεις πρώτες χώρες μέλη του οργανισμού με τις χειρότερες επιδόσεις είναι η Χιλή, το Μεξικό και η Τουρκία.


Στον τομέα της ανεργίας τα ποσοστά της Τουρκίας το 2009 ήταν 14,3%, της Ισπανίας 18,1% ενώ της Ν. Κορέας ήταν 3,2% και της Ολλανδίας 3,9%. Στον τομέα της απασχόλησης το μέσο ποσοστό απασχόλησης στις χώρες μέλη του οργανισμού είναι 66,1% ενώ στην Τουρκία είναι 44,3%.


Σε χειρότερη κατάσταση είναι η δοκιμαζόμενη Ουγγαρία με 55,4%, ενώ η χώρα με το μεγαλύτερο και καλύτερο ποσοστό είναι η Σουηδία με 79,2%.
Στην φτώχεια η Τουρκία είναι τρίτη, πιο συγκεκριμένα ο μέσος όρος ποσοστού φτώχειας στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 11,1% όταν στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι 17%, στις ΗΠΑ 17,3%, στο Μεξικό 21% και στην Τσεχία που είναι και στην καλύτερη κατάσταση 5,4%.


Στην εκπαίδευση η Τουρκία το 2007 διέθετε κατά μέσο όρο 1.246 δολάρια ανά μαθητή, όταν ο μέσος όρος του ΟΑΣΕ ήταν 8.070 δολάρια.


Τα μεγάλο όμως δράμα της Τουρκίας είναι η παιδική θνησιμότητα η οποία το 2008 έφτασε το 17/1000 όταν ο μέσος όρος των χωρών μελών του ΟΟΣΑ ήταν 4,6/1000 και όταν στο Λουξεμβούργο το ποσοστό αυτό είναι 1,8/1000.

Ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας στην Τουρκία αυξήθηκε στο 18,08% το 2009, έναντι ποσοστού 17,11% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα. Δηλαδή, περίπου 12,75 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν κάτω από όριο της απόλυτης φτώχειας, αδυνατώντας να καλύψουν τα βασικά έξοδα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά δημοσιοποιούνται σε μια περίοδο θετικής οικονομικής ανάπτυξης για την τουρκική οικονομία, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα διανομής του παραγόμενου οικονομικού πλούτου στην τουρκική κοινωνία.


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία της έρευνας,  περίπου 339.000 άνθρωποι, ζουν κάτω από το όριο της γραμμής διατροφικής φτώχειας.



πηγή http://www.makthes.gr/news/world/67459/
http://www.inews.gr/62/tourkia-afxithike
http://www.e-magazino.gr a.html

1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνω σοβαρά την άποψη του Στάθη! Διευθυντής του Ριζοσπάστη και της Πρώτης, αρχιμπολσεβίκος! Υποψήφιος επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτήθηκε υπέρ του Μουλόπουλου μετά από αντιδράσεις. Έλεος πια με τους κομμουνιστές, που έχουν και άποψη πατριωτική;;;; Δυστυχώς για μας η Τουρκία ξεσκίζει, και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα!