Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μόνη απάντηση στο φαύλο κύκλο της βίας και στην κυβερνητική πολιτική, οι ενωτικοί μαζικοί δημοκρατικοί κοινωνικοί αγώνες

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που δυστυχώς απ΄ ό,τι όλα δείχνουν θα συνεχίζονται αυξητικά, με δραματικές διαστάσεις τόσο στον κοινωνικό ιστό όσο και στο συνδικαλιστικό αλλά και λαϊκό κίνημα.
Η αναίτια δολοφονία Κυκλαδίτη συμπατριώτη μας από αλλοδαπούς δολοφόνους, μας γέμισε όλους φρίκη και για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε ότι τίποτα πια δεν είναι όπως χθες.
Όταν διαδοχικά και οι δύο κυβερνήσεις εναλλάξ αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως αναγκαίο κακό και ποτέ δεν έσκυψαν πάνω στο πραγματικό πρόβλημα που δημιουργείται με αυτή την
πολιτική του διαίρει και βασίλευε…, όταν γκετοποιεί ανθρώπους -γιατί περί ανθρώπων πρόκειται- όταν δεν δείχνει καμία μέριμνα για τα κάθε είδους προβλήματα που φυσικό είναι να δημιουργούνται όταν στοιβάζει ανθρώπους σαν ζώα και όταν καθοδηγεί και παροτρύνει τους πολίτες της να μπουν ανάχωμα για κάτι που εκείνη σαν Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας της, η κατάσταση συνεχώς θα ξεφεύγει από τα χέρια της εύνομης πολιτείας -υπάρχει και αυτή και ας μη το θυμούνται- και θα παίρνει τη θέση της η Βία..., και η Βία φέρνει μόνο Βία…
Από την άλλη, με φρίκη για μία ακόμη φορά είδαμε πώς αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία διαδηλωτές και όλοι ανατριχιάσαμε με την δήλωση αξιωματούχου της «δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και να τον αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να του παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες». Όταν ο πιο διεφθαρμένος μηχανισμός ενός εξίσου διεφθαρμένου συστήματος μπορεί τόσο αδίστακτα να ξυλοκοπά ακόμα και ως θανάτου, τότε είναι ικανός να αναπαράγει ένα τέτοιο ψέμα απλώς σαν κακόγουστο μακάβριο αστείο.
Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και του Μνημονίου, για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει στην αστυνομική βαρβαρότητα και προωθεί τη φασιστική βία, και η βία είναι τυφλή όπως είδαμε και από τα πρόσφατα γεγονότα των Εξαρχείων.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία αντιστεκόμαστε στην κυβερνητική επίθεση με τους μαζικούς συντονισμένους αγώνες μας.
Οι συντονισμένοι αυτοί αγώνες όμως μας θέλουν όλους ενωμένους απέναντι στον πιο αδίσταχτο εχθρό που γνώρισε η πατρίδα μας αλλά και ο κόσμος όλος, τον Καπιταλισμό .
Απαιτούν κοινές κινητοποιήσεις στην απεργία, στη διαμαρτυρία και στην κάθε μορφής αντίσταση απέναντι στην Κρατική τρομοκρατία.
Και εδώ στη Σύρο, φαινόμενα όπως αυτά που πρόσφατα ζήσαμε, με χωριστές συγκεντρώσεις που τείνουν να παγιωθούν, με φραστικές και μη επιθέσεις απ΄ όπου κι αν προέρχονται, στο όνομα ενός  αδιάφορου για την πλειονότητα των εργαζομένων διαγκωνισμού συνδικαλιστικής και ιδεολογικής “νομιμοφροσύνης”, μας βρίσκουν αντίθετους και τις καταδικάζουμε.
Ο μόνος που ευνοείται είναι το σύστημα και κατ΄ επέκταση η κυβερνητική πολιτική.
Καλούμε όλους τους Εργαζόμενους, τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους, τους Φοιτητές, τους Μαθητές σε λαϊκή συμπαράταξη αφήνοντας πίσω όσα μας χωρίζουν, επικεντρωμένοι σε όσα μας ενώνουν για το κοινό μας σκοπό που είναι Αντίσταση και Αγώνας ενάντια στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Π.Κ. Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου
Ερμούπολη, 16-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: