Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ?

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 2012 – 2015!

ΟΛΙ ΡΕΝ: ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η "ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ Η "ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Βόμβα μεγατόνων, έριξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (13.5), ρεπορτάζ που απέδιδαν στο Υπουργείο Οικονομικών, πρόθεση ενσωμάτωσης προτάσεων της ΝΔ, που διατυπώθηκαν χτες στο "Ζάππειο ΙΙ", στο τροϊκανόπνευστό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012 – 2015.

Αρχικά, η Κυβέρνηση είχε "υποδεχτεί" τις προτάσεις της ΝΔ με τον αναμενόμενο τρόπο. Ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, είχε κάνει λόγο για "αντιφάσεις της ΝΔ" και για "ανεδαφικές θέσεις". Το δε Υπουργείο Οικονομικών, με non paper του, υποστήριξε πως η εφαρμογή των προτάσεων της ΝΔ, θα αύξαναν το έλλειμμα.

 Ακολούθησαν οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στους τροικανούς..

 "Έχουμε την συνέναιση της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού," - για την εφαρμογή των μέτρων - .

 Πέρα απο την διαπίστωση ότι αυτός ο τύπος, πρέπει να ζεί σε άλλη χώρα, υπάρχει ένα σκηνικό συναίνεσης. Μια κυβέρνηση που έχει χάσει την επαφή με την κοινωνία και μια αξιωματική αντιπολίτευση που στρατευμένα ετοιμάζεται να συμπληρώσει το κενό.
 Δίνει "γη και υδωρ" στο Ζάπειο, αναγνωρίζει το μνημόνιο, υπόσχεται απλά καλύτερους όρους, δίνει τα διαπιστευτήρια της σε αυτούς που δίνουν το χρίσμα της διακυβέρνησης.
 Άλλωστε η νέα απαίτηση των τροικανών είναι σαφής.. το νέο μνημόνιο πρέπει να υπογραφεί και από την   αξιωματική.αντιπολίτευση!!,  αλλιώς δεν προχωράει η εκταμίευση της δόσης.
 Και με δεδομένη την απουσία άλλης πρότασης απο τα 2 κόμματα - γιατί άραγε; - , το μπαλάκι πάει στην Ν.Δ..
Ή συναινεί ή πτωχεύουμε!!.
 Τέτοια σενάρια, που τα παπαγαλάκια έχουν αρχίσει μέσα απο τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ να περνάν στο πόπολο.
  2 κόμματα λοιπόν, μία πολιτική! με την ΝΔ  να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την αριστερή τάση του νέου σχήματος και τον Καρατζαφέρη να αναρωτιέται αν μένει στο σωστό υπόγειο ή πρέπει να αλλάξει   πολυκατοικία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/YpNJd17zOX4