Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πάντα γυρίζει στο τόπο του εγκλήματος .........

  Επίσημα και χωρίς μάσκες προχωράει πλέον η συναίνεση. Τα 2 κόμματα εξουσίας που είναι συνυπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας και αφού δοκίμασαν την συναίνεση σε πολλούς δήμους της χώρας - και στην Πάρο -, δείχνουν ώριμα να προχωρήσουν και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας,
 Κυβέρνηση παρωδία βέβαια μιας και οι αποφάσεις παίρνονται αλλού. 
  Τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυτό που ζήσαμε με απορία στις Δημοτικές εκλογές σε μια σειρά από Δήμους, αποδεικνύεται προσχεδιασμένο. Μια κίνηση που ετοίμασε  την κοινή γνώμη για το επόμενο βήμα.
 Οι υπεύθυνοι για την καταλήστευση του Δημόσιου πλούτου θα συνεργαστούν λοιπόν μετά από απαίτηση της Τρόικας για να σώσουν του κατόχους των ομολόγων – μερικοί από τους οποίους είναι εν ενεργεία και μη πολιτικοί, με θητεία σε πρωθυπουργικά και υπουργικά πόστα! -.
 Το ζοφερό τοπίο γίνεται πιο μαύρο, ένα βήμα πριν τον ολοκληρωτισμό το καθεστώς ρίχνει την μάσκα
της υποκρισίας και ετοιμάζεται για το «Μεγάλο φαγοπότι Νο 2».
 Η συνέχεια, από την «Ελευθεροτυπία»


"Το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κάποιων από τα μέτρα που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Ν.Δ. στο «Ζάππειο 2» άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει «παρεμβάσεις» συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ για το 2011, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,5%, κόντρα στις προβλέψεις της Κομισιόν που το προσδιορίζουν στο επίπεδο του 9,5% για φέτος. «Δεν ζητάμε λευκή επιταγή και 'ναι' σε όλα από τα πολιτικά κόμματα», είχε πει λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, o Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι τα νέα μέτρα δεν θα είναι εύκολα, αλλά θα είναι όσο πιο δίκαια και αποτελεσματικά. Χαρακτήρισε "μαγική λύση" την αναδιάρθρωση, προσθέτοντας ότι επιλογές όπως αυτή δεν υπάρχουν.  Στα μέτρα που θα ληφθούν φέτος ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν νέες αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ ή οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.
Σχετικά με τις προτάσεις για την οικονομία της Ν.Δ., επανέλαβε ότι αν αυτές εφαρμόζονταν στο σύνολο τους θα "έφερναν" το έλλειμμα στο ύψος που είχε το 2009. Τόνισε, όμως πως "υπάρχουν συγκεκριμένα επιμέρους ζητήματα που έχουμε ήδη εντάξει στον προγραμματισμό μας ή μπορούμε να εντάξουμε". Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "τις επόμενες ημέρες σε μια συζήτηση για να βάλουμε τις προτάσεις αυτές σε ένα πλαίσιο".
Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως μέχρι το 2015 θα υπάρχουν 150.000 λιγότεροι υπάλληλοι (-20%) στο δημόσιο και θα γίνουν προσλήψεις στο ελάχιστο δυνατό. Προανήγειλε μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μέτρα εθελούσιας αποχώρησης"
Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: