Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μεταναστευτικά αδιέξοδα - και οικονομικά διέξοδα για λίγους!!


    Απόδειξη των αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί, οι αποφάσεις της  Γερμανικής  αλλά και της Γαλλικής κυβέρνησης να αναστείλουν τις «επιστροφές» μεταναστών στα πλαίσια της συμφωνίας «ΔΟΥΒΛΙΝΟ-2».
Πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες (3.519) αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων έχουν επιστρέψει υποχρεωτικά στην Ελλάδα από χώρες της Ε.Ε. τα τέσσερα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της εφαρμογής του κανονισμού Δουβλίνο 2, προκειμένου η αίτηση χορήγησης ασύλου που έχουν υποβάλει να εξεταστεί από τη χώρα στην οποία πρωτομπήκαν στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Η κίνηση της Γερμανίας να αναστείλει για έναν χρόνο τις επιστροφές μεταναστών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα , αλλά και της 



απόφασης της Γαλλικής κυβέρνησης στις  2/3/2011 να πράξει το ίδιο, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η συγκεκριμένη συμφωνία πρέπει να  καταργηθεί  ΑΜΕΣΑ.
 Είναι  ομολογία αποτυχίας. Αποτυχίας που πλήττει την Ελλάδα και μόνο.
 Εν τω μεταξύ ύστερα από ερώτηση του ευρωβουλευτή  Γ. Παπανικολάου  η επίτροπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Σ. Μαλμστρομ  δήλωσε.

Έως το 2013, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (ΤΕΕ), 86 εκατομμύρια ευρώ από Ταμείο Επιστροφής, 35 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες III (ΕΤΠ) και 21 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών (ΤΕ). Συνεπώς, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που επωφελούνται περισσότερο από το Γενικό Πρόγραμμα”,

  Κατ αρχάς έχουν την εντύπωση ότι θα διαχειριστεί μία χώρα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας  με ένα ποσό περίπου 1εκ. ευρώ την ημέρα.
Αυτό με λίγα λόγια αντιστοιχεί με ένα μπουκάλι νερό και λίγο ψωμί για τον καθένα.
 Χώρια που από ότι φαίνεται τα λεφτά αυτά δεν φαίνεται να καταλήγουν εκεί που προορίζονται.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε (30η Ιανουαρίου 2011) δράση για την εθελούσια επιστροφή μεταναστών ύψους 800 χιλιάδων ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου επιστροφής για το τρέχον έτος, ενώ σε απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή  προκύπτει πως για το 2011 οι διατιθέμενοι πόροι προς απορρόφηση από την Ελλάδα για τον συγκεκριμένο σκοπό ανέρχονται στα 25 εκατομμύρια.
 Αν λοιπόν ο παράνομος μετανάστης  αποτελεί πηγή πλουτισμού για κάποιους εργοδότες, προκύπτει το ερώτημα ύστερα από τις απαντήσεις που έλαβε ο ευρωβουλευτής.
 Μήπως οι παράνομοι μετανάστες είναι μια καλή πηγή εσόδων για κάποιους;.
Ρωτάμε!.
                                                       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: