Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΣΥΡΟ



Εκτεταμένα επεισόδια από τις 13.00μμ στη Σύρο. Με αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ επισκέφτηκε το νησί ο Παπανδρέου. Η αντίδραση ήταν μεγάλη. Φοιτητές, Καθηγητές, Εργαζόμενοι,  συνδικαλιστές, Συνταξιούχοι, Μαθητές, οργανωμένα κατέβηκαν σε διαμαρτυρία για να αντιμετωπίσουν χωρίς καμία πρόκληση την προκλητική συμπεριφορά των πραιτοριανών του καθεστώτος.
 Δύο μαθητές νοσηλεύονται με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι στο Νοσοκομείο


Σύρου καθώς και ένας αστυνομικός  ενώ όλη η Ερμούπολη έχει πνιγεί στα δακρυγόνα και τα επεισόδια συνεχίζονται.
Χτυπήθηκαν σε στενά ακόμα και ανύποπτοι πολίτες.

15:35  Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ρίψη δακρυγόνων στην πλατεία Μιαούλη και στα γύρω στενά. Ο κόσμος δεν φεύγει αλλά μετά τις επιθέσεις των ΜΑΤ ΞΑΝΑΜΑΖΕΎΕΤΑΙ και φωνάζει συνθήματα. "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ"  "ΚΛΕΦΤΕΣ" και συνθήματα προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού.
  Ο συγκεντρωμένοι ήταν στην αρχή 500 άτομα περίπου αλλά μετα τα επεισόδια κατέβηκαν στο κέντρο ακόμα περισσότεροι. Δυόμιση ώρες πετάνε συνεχώς χημικά. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

16.00 Πεδίο μάχης η Ερμούπολη.  Εντείνεται ο πετροπόλεμος ενώ ο "λαοπρόβλητος" συνεχίζει ατάραχος μέσα στο Πνευματικό κέντρο τη σύσκεψη με φορείς του νησιού. Ανάμεσα στον κύριο Μαχαιρίδη και Δεκαβάλα ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, και μέσα στο Πνευματικό κέντρο δεν απέφυγε τις φραστικές - και κόσμιες- επιθέσεις απο παράγοντες του νησιού.

16:20 Συνεχίζεται η ρίψη χημικών. 5 συλλήψεις -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κόσμος έχει αραιώσει καθώς έχει πέσει απίστευτη ποσότητα χημικών.  Στη σύσκεψη δεν έγιναν δεκτοι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου του φοιτητικού συλλόγου αλλά και άλλων φορέων. Αυτός είναι και ο λόγος της αρχικής έντασης που οδήγησε αναίτια σε πρωτοφανή για όλες τις Κυκλάδες επεισόδια.

Από  ιστοχώρους της Σύρου αντιγράφουμε 

"Να πάει από εκεί που ήρθε

Αιφνίδια ( και καλά )  επίσκεψη του Πρωθυπουργού σήμερα και η Σύρος μόνο Σύρο δεν θύμιζε. Ήρθε  στο ήρεμο νησί μας ο κ. Παπανδρέου και γίναμε Αθήνα.

ΜΑΤ ,δακρυγόνα και λόγος για τραυματίες.
Που; Στην αρχόντισσα του Αιγαίου, που σαν σωστή αρχόντισσα που είναι ξέρει και να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει, χωρίς να χαμπαριάζει από ένστολες καταστολές.

Δεν σας θέλουμε εδώ κ. Πρωθυπουργέ. Όχι όμως γιατί δεν σεβόμαστε τον θεσμό. Δεν σας θέλουμε γιατί μόνο δεινά, επεισόδια και νέα μέτρα μυρίζουν οι επισκέψεις σας.


Ο κόσμος αγανάκτησε και εσείς του μιλάτε για παντεσπάνι σε βαρύγδουπους λόγους περί πράσινης ανάπτυξης και κάνετε τηλεδιασκέψεις  στα επιμελητήρια.


Για την ταμπακιέρα
τίποτα!"

Προβληματιστείτε πριν να είναι αργά

http://syrianospolitis.blogspot.com/ 

φωτογραφίες και βίντεο




Δεν υπάρχουν σχόλια: