Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ


 Αντιγράφουμε από την Ελευθεροτυπία 4 Μαρτίου την είδηση

Στις 24 Φεβρουαρίου η Ε.Ε. ενέκρινε ομοφώνως το κείμενο Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για την επανεισδοχή λαθρομεταναστών από ευρωπαϊκές χώρες στην Τουρκία. Και όμως, μία μόλις ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, η τουρκική κυβέρνηση διά του υπουργού Εξωτερικών ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν της αρέσει η συμφωνία που μόλις είχε επιτευχθεί, διότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Τουρκίας (!), εφ'όσον δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα της Αγκυρας να καταργηθεί το καθεστώς βίζας στις μετακινήσεις των Τούρκων πολιτών στις ευρωπαϊκές χώρες.”.

  Στην Ρητορική απαίτηση που οι ακροδεξιά έχει καταφέρει να περάσει σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας «να τους πετάξουμε όλους έξω από την Ελλάδα» έρχεται η σκληρή πραγματικότητα να τους προσγειώσει.
 Δεν έχει δυνατότητα το Ελληνικό κράτος να το κάνει αυτό. Γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες ούτε με την Τουρκία για επαναπροώθηση των μεταναστών, αλλά κυρίως ούτε με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Και μη 



μου πείτε «πώς να συμφωνήσεις με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν» δεδομένου ότι το Αφγανιστάν διοικείται από της ΗΠΑ – φαντάζομαι κάτι θα έχετε ακούσει-.
 Αν αποφασίσει δηλαδή κάποιος να  δείξει με το ζόρι την πόρτα εξόδου από την χώρα, θα τα βρει σκούρα.
Γιατί απλά αυτή η πόρτα  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
 Όπως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που περνώντας τον Έβρο περίμεναν να δώσουν στοιχεία στα αστυνομικά όργανα νομίζοντας ότι μπήκαν στη «Γη της επαγγελίας».  Κανείς δεν τους πήρε στοιχεία.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  Σε περίπτωση θανάτου «κολλάνε» πάνω τους έναν αριθμό. Σε περίπτωση που τους ζητηθούν χαρτιά αφού τους κάνουν την περίφημη προσαγωγή τους   αφήνουν ξανά ελεύθερους γιατί απλούστατα  δεν μπορούν να κρατήσουν ανθρώπους που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
 Η πλειοψηφία των μεταναστών είχε στόχο να προχωρήσει προς την Κ. Ευρώπη.  Χάρις στη συμφωνία Δουβλίνο-2 που υπέγραψαν το 2003 οι κύριοι ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ οι Ευρωπαίοι φίλοι μας δεν τραβάν κανένα ζόρι. «Είστε υποχρεωμένοι να τους κρατήσετε» μας  λέει η Κυρία Μέρκελ.
Και εμείς - ένεκα και η φτώχεια, κακούργα κοινωνία – τους κρατάμε. Και για να μην έχουν καμία ελπίδα διαφυγής προς την απαστράπτουσα Εσπερία δεν τους δίνουμε τα χαρτιά που δικαιούνται.
 Όχι γιατί θα αποκτήσουν δικαιώματα στην Ελλάδα - δεν τους επιτρέπει το Σύνταγμα -,  αλλά γιατί  θα έχουν δικαίωμα να μπουν στο πλοίο, να πάρουν το τρένο ή ότι άλλο θέλουν και  πάνε στη χώρα του αρχικού προορισμού τους. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία κλπ.
 Και εμείς πειθήνια όργανα της Μέρκελ και του Σαρκοζί, θέλοντας να κρύψουμε την υποτέλεια μας, τραβάμε κορώνες Κου κλουξ κλαν και απειλούμε όποιον ζητάει να σκεφτούμε με λογική.
  Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν.
Να εξαφανιστούν από προσώπου Γής ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Να τους γυρίσουμε από το δρόμο που ήρθαν ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
 (άσε που οι γείτονες σε αντίθεση με μας έχουν σύνορα και τα φυλάνε)

Να τους βάλουμε στο αεροπλάνο και να τους γυρίσουμε στη πατρίδα τους 
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Να ανοίξουμε κανένα Άουσβιτς και  προχωρήσουμε σε τελική λύση , ούτε ο Βορίδης δεν το προτείνει – πιθανόν λόγω τιμής καυσίμων, αλλά εν πάση περιπτώσει ούτε αυτός-.

Τι μένει για όλους αυτούς που φωνάζουν «ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ;».
Η νομιμοποίηση, ή έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, η κατάργηση της συμφωνίας «ΔΟΥΒΛΙΝΟ-2» , οι διακρατικές συμφωνίες.
   Προς το παρόν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλη προταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: