Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

TO ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ -ή Νάουσα SOS


Έγιναν και οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των τοπικών συμβουλίων.
Έτσι Νάουσα Παροικια Μαρπησσα Λεύκες Αγκαιριά Κώστος έχουν τα δικά τους 
συμβούλια. 5μελη και 3μελη.
 Έτσι για παράδειγμα στην Νάουσα των 4000 κατοίκων το χειμώνα και των πολλαπλάσιων το καλοκαίρι μια χούφτα ανθρώπων – στη κυριολεξία- καλείται να δώσει λύσεις για προβλήματα που αδυνατούσε – προ Καποδίστρια- να δώσει ένα πλήρες δημοτικό συμβούλιο.
Είναι αδύνατο. Το ζήσαμε και στην προηγούμενη 4αετια, στήνοντας στον τοίχο ανθρώπους,


παραβλέποντας ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά ο παραλογισμός του ίδιου του συστήματος. 
Και αν με τον Καποδίστρια υπήρχαν κάποιες δυνατότητες διόρθωσης τώρα με τον Καλλικράτη αναμένεται να ζήσουμε  στιγμές απείρου κάλους.
 Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους πρώτα από όλα φίλους μας που αναλαμβάνουν αυτό το έργο. Βάζουν στην κυριολεξία το κεφάλι τους στο πάγκο του χασάπη.
Είναι αδύνατο τα προβλήματα της Νάουσας να διαχειριστούν από αυτην τη μια χούφτα ανθρώπων. Και όσο και αν τρέξουμε κάποιοι από εμάς εθελοντικά να συνεισφέρουμε για το καλό του τόπου – και θα το κάνουμε-  πρακτικά μόνο επικρίσεις θα ακουστούν. 
Το έκτρωμα του Καλλικράτη δεν είναι ένα ιδεολόγημα αφηρημένο
που «κάποιοι κολλημένοι» το πολεμούν.
Είναι ένας επικίνδυνος νόμος που στρέφεται εναντίον των πολιτών και των αναγκών
που προκύπτουν. Θα το ζήσουμε. Θα το νιώσουμε.
Και τότε θα μας πούνε ότι πάλι φταίνε τα πρόσωπα και να ετοιμαστούμε να εκλέξουμε καλύτερους. Μην πέσουμε ξανά στην παγίδα. Δεν φταίνε τα πρόσωπα.
Ο νόμος φταίει, 
Αυτό το αντισυνταγματικό κατασκεύασμα – όπως πολλές φορές το έχει χαρακτηρίσει ο Μ.Γλέζος- που πολτοποιεί τον πολίτη και δεν λαμβάνει υπ όψη τις πραγματικές του ανάγκες. 
Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί και να λειτουργήσει στην Άνω Ραχούλα της ορεινής Ναυπακτίας, αλλά στην Νάουσα της Πάρου μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο.
Και το τραγικό είναι ότι ο εμπνευστής του νόμου δεν γνώριζε τις ανάγκες της Άνω Ραχούλας αλλά γνώριζε καλά τις ανάγκες της Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: