Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ενα κείμενο για το Κ.Υ.ΠΑΡΟΥ απο το antiparos-blog

 Στο πανελλαδικό καθεστώς της οικονομικής ομηρίας και της λογιστικής πολιτικής δεν θα περίμενε κανείς η υγεία να παραμένει αλώβητη. Τα δύο πρωτεύοντα δημόσια αγαθά, της παιδείας και της υγείας, είναι αυτά που θίγονται περισσότερο σε υπό το ΔΝΤ κυβερνήσεις, για λόγους καθαρά εισπρακτικούς αλλά και συμβολισμού. Πρώτα πλήττεται η ψυχική υγεία (καθώς πληθαίνουν οι μελέτες που καταδεικνύουν αύξηση των αυτοκτονιών και ανάδειξη ενός άγνωστου μέχρι σήμερα όρου, της «εθνικής κατάθλιψης», που αγγίζει το 70% του πληθυσμού), όσο και η σωματική υγεία. Η κάμψη της τελευταίας θα φανεί στο άμεσο μέλλον, οι πολιτικές όμως της κυβέρνησης και των κατά τόπους διορισμένων αφισοκολλητών της είναι από τώρα διακριτές. Διαβάστε σχετικά το σημερινό δελτίο τύπου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (pdf) για να γίνει αντιληπτό ότι με αφορμή τo Μνημόνιο εφαρμόζεται μία αμιγώς δεξιά πολιτική στο χώρο της υγείας, που αποδυναμώνει το ΕΣΥ και καταργεί τη δημόσια υγεία.

διαβάστε όλο το κείμενο απο antiparos-blog

5 σχόλια:

Παριανός ασθενής είπε...

Εξαιρετικό κείμενο από ένα μπλογκ που είναι αν μη τι άλλο ποιοτικό. Μεγάλες αλήθειες και μακάρι να φτάσουν στα αυτιά όλων όσων ξιφουλκούν πάνω από το πτώμα του ΚΥ Πάρου.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.
ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό κείμενο. Δυστυχώς είναι αλήθεια αυτά που λέει. Δεν πιστεύω ότι θα δοθεί λύση αλλά του χρόνου η κατάσταση θα είναι χειρότερη.

Ανώνυμος είπε...

το ξέρετε ότι πληρώνουμε και εισιτήριο 5ευρώ;.
5 ετρω για να μας στείλουν να κάνουμε εξετάσεις δίπλα.

Ανώνυμος είπε...

Η Ουσία είναι ότι δεν πρόκειται ναέχουμε ποτέ καλή περίθαλψη. Αυτό κατάλαβα