Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ι.Βρούτσης... Μήπως ζεί σε άλλη χώρα;

 " Έκκληση, προς εργοδότες και εργαζόμενους, να καταβάλουν τις εισφορές τους προς το κράτος απηύθυνε την Τρίτη ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.
 Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε την κατάσταση « ζοφερή», ενώ τόνισε ότι «αν δεν έρθουν επενδύσεις και δεν υπάρξει ανάπτυξη, τα πράγματα είναι δύσκολα». tovima.gr
 
 Κύριε Βρούτση, μου δίνετε την εντύπωση ότι ζείτε σε άλλη χώρα. 
 Η έκκληση κατ αρχάς που απευθύνετε και σε εργοδότες ΚΑΙ σε εργαζόμενους!!! είναι καταπληκτική!!.
 Δεν ξέρω αν ζητήσατε ποτέ δουλειά, μεροκάματο, έναν απλό μισθό... αλλά το τελευταίο που θέλει να χάσει ο εργαζόμενος είναι η ασφάλεια... και το τελευταίο που ζητάει πλέον αν θέλει να έχει δουλειά.. είναι επίσης οι ασφαλιστικές εισφορές.
 Αν ειλικρινά θέλετε να σταματήσετε την εισφοροδιαφυγή, δεν έχετε παρά να κάνετε μια επίσκεψη στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στην Νάξο!!. ή στην Σύρο!
 Στην Νάξο δύο(2) υπάλληλοι, είναι υπεύθυνοι για να ελέγξουν 8 (οκτώ) νησιά! .
 Στην Σύρο ένας(1) για άλλα τόσα!!
 Να παραλάβουν καθημερινά καταστάσεις από εκατοντάδες επιχειρήσεις, να τις ελέγξουν να
υπογράψουν να αποστείλουν, να απαντήσουν σε τηλέφωνα, να κάνουν τηλέφωνα, ελέγχους, διαιτησίες, πρόστιμα, οδηγίες, κλπ κλπ κλπ.
 Σκόπιμα αυτό το κράτος λέει σε όλους τους εργοδότες, ότι αν καταβάλλουν εργοδοτικές εισφορές... είναι κορόιδα!... 
 Αν θέλατε να εισπράττετε εκατομμύρια, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να στελεχώσετε αυτές τις υπηρεσίες, και να τους δώσετε την δυνατότητα να κάνουν ελέγχους.
 Να ξέρουν όλοι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν με βαρύτατο πρόστιμο. Να ξέρουν ότι και ο ανταγωνιστής τους πληρώνει επίσης ασφαλιστικές εισφορές.
 Να ξέρουν ότι το κόστος που θα έχουν αν τους πιάσουν, θα είναι πολλαπλάσιο από την εισφοροδιαφυγή.
  Θα έπρεπε να τα ξέρετε... έχει γίνει ερώτηση στη Βουλή, έχει κάνει παρέμβαση το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, έχουν ειπωθεί σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, σε τοπικά ραδιόφωνα.
 Θα έπρεπε να μας ανακοινώσετε την λύση τους προβλήματος.
  Εκτός αν έχουν δίκιο αυτοί που λένε - και δεν τους πιστεύω - ότι είστε μέρος του προβλήματος.

 ΥΓ Όσο για το "Σχετικά με τα φάρμακα, ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος συμμετέχει σε διυπουργική επιτροπή στο υπουργείο Υγείας για το θέμα, εντοπίζει το πρόβλημα στο ότι «οι φαρμακευτικές δαπάνες είναι εκτροχιασμένες»,  ειλικρινά σας εύχομαι να μην βρεθείτε στην ανάγκη να έχετε ανάγκη από πάγια φαρμακευτική υποστήριξη...............
...............


Δεν υπάρχουν σχόλια: