Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΓΛΕΖΟΣ: "Γεννιέται η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας


 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
 "μια καινούρια Ελλάδα γεννιέται, η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας"

Μερικές ώρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι ειρηνικοί διαδηλωτές ξαναμαζεύτηκαν στην πλατεία, στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική της λιτότητας και του μνημονίου, με τον τρόπο που μας έχουν
συνηθίσει τρεις εβδομάδες τώρα... Οι «Αγανακτισμένοι» έκαναν σαφές ότι αν δεν γίνει κάποια δραματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, εκείνοι θα επιμένουν.

«Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης»


Την Παρασκευή στις 19:30, οι Αγανακτισμένοι πραγματοποίησαν και την εκδήλωση «Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης» σχετικά με την Άμεση Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας, ο Μανώλης Γλέζος, εγχείρημα Άμεσης Δημοκρατίας στην Απείρανθο Νάξου, ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, ο Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας και ο Σταύρος Σταυρίδης, καθηγητής ΕΜΠ.

O Μανώλης Γλέζος, μάλιστα, δήλωσε ότι στην άμεση δημοκρατία όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ανήκουν στο λαό, και ασκούνται από τον λαό, ενώ τόνισε με νόημα ότι "μια καινούρια Ελλάδα γεννιέται, η Ελλάδα της άμεσης δημοκρατίας".  

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη βουλευτική ασυλία, λέγοντας ότι πλέον, στους καιρούς που ζούμε, το προνόμιο αυτό πρέπει να καταργηθεί. Στην ομιλία του, διάρκειας 15 λεπτών, ο κ. Γλέζος είπε ότι οι εκλογές και η άμεση δημοκρατία δεν συνδέονται, ενώ στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι το αγαθό της Δημοκρατίας ταυτίζεται με την ελευθερία.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: